2012-06-30 13:57:39• hírek • Póti Orsolya

Emlékművel tisztelegnek az elhunyt motorosok emléke előtt

Egy év múlva emlékmű várja Szatmárhegyen az emlékezni, vagy tiszteletüket kifejezni vágyó motorosokat. Az emlékmű elkészítésének ötlete a szatmári Eagle Bikeres Motoros Klub tagjaiban fogalmazódott meg.

Szent Kolumbán, a motorosok védőszentjének domborműve, egy kápolna és egy sziklán álló 250-es Honda alkotja majd azt az emlékművet, amelyet az Eagle Bikers (Motoros Sasok) Motoros Klub tagjai álmodtak meg néhány évvel ezelőtt. A klubtársak és partnerek támogatásának köszönhetően a szatmári motorosklub álma valóssággá válik, hiszen az emlékmű látványterve már el is készült - tudtuk meg Béres Zoltántól.

Béres a Szatmár.ro-nak elmondta: a Viking MC, a tasnádi Dust Riders MC, a nagybányai Rock 'n Roll motorosok támogatásával, illetve egyéb partnerek segítségével sikerül elkészíteni a motoros emlékművet, mely előtt a balesetben elhunyt motorosokra emlékezhetnek.

Az emlékező helynek a szatmárhegyi temető egyik sarka ad otthont, melyet az ortodox egyház bocsájtott a motorosok rendelkezésére. „Az emlékmű avatásra körülbelül egy év múlva kerül sor, ugyanis csak a jövő hónap végén kezdjük letenni az alapokat. Az avatást követően minden évben, a baleset megelőzési kampány keretében tiszteletünket tesszük a szobornál és koszorúzásra is sor kerül." - mondta el Béres.

Egyébként a motoros emlékmű Romániában még egyedinek számít, és remélik, hogy idővel a motorosok zarándokhelyévé válik.

Az Eagle Bikers ezúton is megköszöni Edi Constantin, balesetben elhunyt motoros családját támogatóknak a segítséget és szeretettel fogadnak minden további támogatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: