2012-01-17 17:06:59• hírek • Kocsis Zoltán

Előadás nagyjainkról - minden hó utolsó szerdáján

Amint azt az előző években megszokhattuk, a Szent István Kör idén is folytatja történelmi előadássorozatát, melyre minden hónap utolsó szerdáján kerül sor az RMDSZ szatmárnémeti székházában.

Szőcs Péter, a Szent István Kör elnöke elmondta, áprilisig már elkészült a pontos program, az előadók között pedig helyi történészek mellett Kolozsvárról is érkeznek szakemberek.

A  szatmárnémeti RMDSZ kultúrcsoportjának  előadássorozata január 25-én kezdődik, amikor is Thoroczkay Sándor tanár úr Kállay Miklós, az egykori magyar miniszterelnök életét és sorsát igyekszik bemutatni. Ő második világháború idején igyekezett kiutat találni a világot uraló két hatalmi pólus között.

Február 29-én Dávid Gyula kolozsvári irodalomtörténész Bánffy Miklós - Az író és politikus című előadására kerül sor. Március 28-án Mohy Sándor képzőművészről beszél majd unokaöccse, Muhi Sándor, áprilisban pedig a svábok betelepítésének 300. évfordulója lesz az előadás témája - Mandula Tibor tanár úr bemutatásában.

Amint azt Szőcs elmondta, a további program pontos forgatókönyve még nem készült el, de az biztos, hogy szó esik majd Gellért Sándorról, a Szatmár és Németi egyesülésének 300. évfordulójáról vagy Horthy István halála kapcsán Magyarország katonai részvételéről a II. világháborúban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: