2019-07-11 07:36:57• hírek • Nagy Tímea

Emlékkiállítás nyílik Smaranda Milu Némethi alkotásaiból a Szépművészeti Múzeumban

Képek: Smaranda Milu Némethi Facebook-oldala
Képek: Smaranda Milu Némethi Facebook-oldala

A fiatalon eltávozott művésznő alkotásait családja a Szatmár Megyei Múzeumnak ajándékozta, hogy emléke és munkássága tovább éljen a műszeretők emlékeiben.

Smaranda a szatmárnémeti Aurel Pop Művészeti Líceum után a kolozsvári Művészeti Egyetemre járt festészetre. Grafikusi tehetségét korán felfedezték, ennek köszönhetően belekóstolt a kiadói világba, és művészeti szerkesztőként is megállta a helyét. Örök szerelme azonban a festészet maradt.

 

Az olaszországi Accademia de Belle Arti e Restauro Abadir intézményében szerzett restaurátori gyakorlatot, melyet a magiszteri képzésén hasznosított a kincses városban, Kolozsvárott.

 

Egyéni kiállításait a szatmárnémeti, nagykárolyi, kolozsvári és a bukaresti közönség mellett Magyarországon, Franciaországban és Olaszországban is megcsodálhatták. Munkaciklusok: Prelűd, Emberi mizéria, Felhők, Szirének, Kommunikáció, Kis dolgok.

 

Smaranda Milu Némethi márciusban, hosszú küzdelem után távozott el közülünk. Emlékét őrzik a munkái, melyet édesanyja a megyei intézménynek ajánlott fel.

 

Tisztelegjünk együtt az örök reményű alkotónő munkássága és élete előtt a július 12-i kiállításmegnyitón, a szatmárnémeti Szépművészeti Múzeumban, délután 17 órai kezdettel.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: