2011-09-23 12:32:15• hírek • (x)

Emlékezzünk méltóképpen elhunyt szeretetteinkre

Az ősz beköszöntével egyre közelebb kerül a novemberi hónap, amikor a keresztény világban halottainkról emlékezünk meg. A temetőkben hamarosan megkezdődik a takarítás, a kripták rendbehozatala, hogy november elején méltó körülmények között gyújthassunk gyertyát szeretteink emlékére.

A Halottak Napja, mint ünnep, már az ókori Rómában is létezett feralia néven. A katolikus egyház először 998-ban ünnepelte. Szent Odiló clunyi bencés apát kezdeményezése volt, hogy a Mindenszentek napja után, amely az üdvözült lelkekre emlékezik, emlékezzenek meg valamennyi elhunyt hívőről is. Az ünnep a 11. században terjedt el széles körben a clunyi bencések hatására, és a 14. században vált hivatalossá. Az ünnepet azért látták szükségesnek, mert a katolikus gondolkodás szerint a kisebb bűnökért a lélek a purgatóriumban bűnhődik és üdvözülését meggyorsíthatja, ha az élők könyörögnek érte. Az ünnep hamar elterjedt, ma már legtöbben a halottainkra való emlékezés napjaként tartják számon.

Hogy a nekik kijáró tisztelettel emlékezzenek elhunyt családtagjaikra, az ünnep előtt sokan a sírok, kripták felújítását is elvégeztetik, hogy a halotti emlékmű igazi emléke legyen az elhunyt szeretteiknek. Ebben segít a szatmárnémeti Bradu Kft., amely sírkövek és kripták széles választékát kínálja.

Sírok készítésekor az elmúlt időszakban a beton és a márvány volt a meghatározó, ám kiderült: ez a megoldás nem időtálló  és hamar elszíneződik. Helyüket a gránit vette át, ebből pedig a kiváló minőségű, de megfizethető olasz gránitból készült síremlékek rendelhetők meg a Bradu kft-nél. A választék pedig hatalmas: 54 típusú sírkőből lehet válogatni, típusonként 8-10 színárnyalatban.

A cég a hozzátartozók különleges elképzeléseit is meg tudja valósítani, a síremlékeket színes fotóval, bronzból készült betűkből összeállított feliratokkal vagy akár 24 karátos arany betűírással is díszíteni tudják. Ugyanúgy a díszítés részei lehetnek a bronzból készült, elegáns virágtartó vázák, a mécsesek és a dísz-szobrok is.

Akik már bármilyen ügyben a Bradu kft-hez fordulnak, azok tudhatják, hogy a cég politikájának alappillére, hogy megkímélje az ügyfeleit a sok jövés-menéstől, ügyintézéstől. A sírok felújításakor általában három-négy "csapattal" is egyeztetni kell, míg végleges formát ölt a kripta, a Bradunál viszont egy egyeztetést követően már csak arra kell várni, hogy értesítsenek: elkészült a munka.

Azoknak, akiknek nincs lehetőségük kripta építtetésére, csupán a fejfát vagy a keresztet szeretnék lecserélni, azok számára is a Bradu a jó választás: fejfák és felekezetek szerint változó keresztek nagy választéka várja itt a klienseket, a vásárlók pedig most ingyen sírfeliratot kapnak hozzá. A sírokhoz pedig fehér és aranyozott színű, a földbe könnyen leszúrható virágvázák is vásárolhatók, most rendkívül előnyös áron.

Ne feledje, a Bradunál koszorút is rendelhet, amit ki is szállítanak a temetőbe a temetés időpontjára, hogy Önnek ne kerüljön fáradságába a vásárlás, az ide-oda való rohangálás. Így akár kánikula vagy fagy van, az Ön koszorúja lesz a legszebb és a legfrissebb. A cég pedig arra is figyel, hogy ügyfeleinek ne kelljen rohangálni a mécsesek és díszkoszorúk, gyertyák megvásárlása miatt, hanem az októberi hónapban ingyenesen házhoz szállítják a megrendelt termékeket.

Adja már most le rendelését a www.bradu.ro honlapon. A cég székhelye Szatmárnémetiben, a Paltinis utca 12 szám alatt található, ügyfeleiket hétfőtől péntekig 7 és 17 óra között, szombaton pedig 9 és 14 óra között várják. Telefonos elérhetőségeik: 0261768371, 0361809809, 0745849985 és 0743171616, haláleset esetén 0-24 óra között hívhatók. E-mail: office@bradu.ro.

A Bradu kft. székhelye a Paltinis utca 12 szám alatt van
A Bradu kft. székhelye a Paltinis utca 12 szám alatt van

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: