2017-10-03 12:41:54• hírek • Szatmár.ro

Emlékezzünk együtt az aradi vértanúkra - új helyszínen lesz a rendezvény

A tizenhárom aradi vértanúra és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mártírjaira emlékeznek október 6-án, a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szent István Kör és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

Kereskényi Gábor városi RMDSZ elnöktől megtudtuk, hogy az idei megemlékezésre a hagyományoktól eltérően nem Gonzeczky János mártír tábori lelkész emléktáblájánál kerül sor.

„A múlt héten elkezdődött a Zárda templom korszerűsítése, és a homlokzati munkálatok miatt az idei megemlékezést az István téri Petőfi-szobornál tartjuk meg pénteken délután 17 órai kezdettel. Az eseményen imát mond Ft. Kinczel István, a Kis Szent Teréz római katolikus templom plébánosa és Nt. Higyed János, a Kültelki Református Egyházközség lelkipásztora, a történelmi eseményeket méltatja Csorján Árpád, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanára, beszédet mond Magyar Lóránd parlamenti képviselő. Szavalnak Scheitli Krisztina, a Hám János Római Katolikus Líceum diákja és Balázs Dániel, az Avram Iancu Általános Iskola diákja, valamint közreműködik a Dsida Jenő Cserkészcsapat és a Székesegyház Énekkara” – ismertette az október 6-i programot Kereskényi.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: