2018-10-01 08:17:26• hírek • Bede Emőke

Emlékezzünk együtt az aradi vértanúkra!

2018. október 6-án, az Aradon kivégzett 13 honvéd tábornok és az 1848-49-es szabadságharc összes vértanújának nemzeti gyásznapján, a szatmárnémeti RMDSZ és Szent István Kör megemlékezést szervez.

A megemlékezés 10 órakor kezdődik a Kazinczy utcai Iparosotthonban. Elsőként a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai mutatják be műsorukat, majd a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum történelem tanárnőjének, Barkóczi Évának az előadását követhetik végig az egybegyűltek. Ezt a Református Gimnázium énekkarának szolgálata követi, s egyben zárja az Iparosotthonban zajló események sorát.
 

11 órakor ugyanis a megemlékezésre összegyűlt közösség átvonul a Zárda templomhoz, Gonzeczky János tábori lelkész emléktáblájához. Imát mond Szolomájer Sándor római katolikus lelkész és Varga Szilárd református lelkipásztor, ezután pedig Kereskényi Gábor polgármester, a szatmárnémeti RMDSZ elnöke mond emlékbeszédet. Ezt követően koszorúzás veszi kezdetét.
 

Az emlékműsort és a koszorúzást Póti Eduárd, a Református Gimnázium igazgatója, a Szent István Kör alelnöke vezeti, segítséget nyújtanak a Dsida Jenő cserkészcsapat és a Székesegyház kórusának tagjai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: