2021-06-25 12:40:55• hírek • Szatmár.ro

Emlékezzünk együtt Szilágyi Domokosra!

Archív felvétel.
Archív felvétel.

Július 2-án, pénteken 19 órakor Szilágyi Domokosra emlékeznek Szatmárnémetiben. A költő születésnapja délutánján a szervezők a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházzal szemben, Kolozsi Tibornak a Ravensburg sétányon található Szilágyi Domokos-szobra elé várják az irodalomkedvelőket egy rövid megemlékezésre.

A július 2-án, pénteken 19 órakor kezdődő program keretében Nagy Gyula tanár méltatja röviden a XX. század második fele magyar költészetének jelentős alkotóját, majd a költő iskolavárosa három magyar líceumának diákjai, Béres Anna, Szilágyi Anna, Loga Szilárd, Berei Edina Edda, Boros Noémi és Szabó Bence szólaltatják meg a tragikus sorsú lírikust, László Zita, a Harag György Társulat színművésze pedig fellépésével teszi emlékezetessé a koraestén záruló főhajtást. A szobor előtt díszőrséget a szatmári Dsida Jenő Cserkészcsapat tagjai állnak. A szervezők a világjárvány előírásinak betartására kérik az érdeklődőket, akik természetesen egy-egy szál virágot vagy koszorút is elhelyezhetnek a szobor talapzatán.


Szervezőként az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, annak Ifjúsági Szervezete, valamint a Szatmárnémeti Kölcsey Kör minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezvényre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: