2010-11-15 12:48:19• hírek • Póti Orsolya

Emlékéremben részesültek

November 13-án a Magyar Tudomány Napja Erdélyben elnevezésű  rendezvénysorozat keretében, kiemelkedő munkásságáért Kovács Béla szatmárnémeti matematikatanárt is kitüntetésben részesítették.

A Farkas Gyula a Matematikáért és Informatikáért Egyesület négy évvel ezelőtt  elhatározta, hogy minden évben emlékérmekkel jutalmazza azokat a matematikatanárokat, akik kimagasló eredményeket értek el a tanítási évek alatt.  Az Emlékérem alapításának célja, hogy a romániai magyar nyelvű matematikai és informatikai ismeretek terjesztésében és a tehetséggondozásban kiemelkedő eredményt elért szakemberek tevékenységét elismerje.

Az Emlékérmet évente egy alkalommal, novemberben adják át legfeljebb három személynek A Magyar Tudomány Napja Erdélyben elnevezésű rendezvénysorozat keretén belül. A  rendezvényt idén november 13-án, szombaton szervezték meg Kolozsváron, ahol három  pedagógust díjaztak.

A Farkas Gyula Egyesület, az Erdélyi Mózeum egyesület Matematika és informatika Szakosztálya, valamint  a  Radó Ferenc Matematikaművelő Társaság a díjat Péterfi Enikőnek (Kolozsvár), Tuzson Zoltánnak (Székelyudvarhely) és a szatmárnémeti Kovács Bélának, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium matematikatanárnak ítélte oda matematikai ismeretek terjesztésében kimagasló eredményéért.




Kovács Béla, a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium matektanára Farkas Gyula emlékéremben részesült


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: