2018-09-03 15:37:56• hírek • Bede Emőke

Emiatt történik a legtöbb közlekedési baleset Szatmár megyében

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

A mögöttünk álló hétvégén is több tucat olyan sofőrt csíptek fülön a közlekedési rendőrök, akik magasról tesznek a KRESZ-ben előírtakra kockára téve ezzel saját maguk és mások életét az utakon.

Hétfőn arról tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Rendőrség közlekedésrendészeti osztálya, hogy az augusztus 31. és szeptember. 2. közötti időszakban 28 sofőr is búcsút mondhatott ideiglenesen jogosítványának amiatt, mert gyorsan hajtott, szabálytalanul előzött vagy éppenséggel ittasan szállt volán mögé. A 28 delikvens közül 19-en azért váltak egy időre gyalogossá, mert legalább 50 km/h-val túllépték a megengedett sebességet, a leggyorsabb sofőr pedig nem kevesebb mint 162-vel hajtott. Bár már ez is jócskán meghaladta a megengedettet, az utóbbi idők leggyorsabbika mégis az a július végén radaraba futó férfi volt, aki 190 km/h-val hasított.


Az elmúlt napokban-hetekben azonban nemcsak olyan sofőrükről számoltunk be, akik padlógázzal hajtanak, hanem olyanokról is, akiknek felelőtlen döntése emberéleteket követelt. Nemrégiben például egy Kányaháza közelében történt baleset borzolta a kedélyeket, melyben a fák közé csapódó BMW olyannyira összeroncsolódott, hogy az áldozatokat csak feszítővágó segítségével tudták kiemelni, a fiatalok életét azonban már ez sem menthette meg.


Mint arról korábban Sorin Stan, a Szatmár Megyei Rendőrség vezetője beszámolt, 2017-ben 140 súlyos közlekedési balesetet regisztráltak a megye területén. Ezekben 137-en sérültek meg és 44-en életüket vesztették. Ami a fő kiváltó okokat illeti, elmondható, hogy a balesetek többsége elkerülhető lett volna - vagy legalábbis nem követelt volna ennyi halálos áldozatot - ha a sofőrök nem hajtanak ilyen eszeveszett módon.


De természetesen nem varrható minden baleset a sofőrök nyakába, ugyanis a szerencsétlenségek okainak lajstromában második helyre a gyalogosok felelőtlensége került, akik a zebra használata helyett az autók közt szlalomozva és szerencséjükben bízva kelnek át az úton. Összességében tehát úgy az autósoknak, mint a gyalogosoknak fokozott figyelemmel kell közlekedniük, hiszen a forgalomban nem csak önmagukért, de másokért is felelősséggel tartoznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: