2009-10-28 09:35:14• hírek • Szatmár.ro

Sertésfarmok lephetik el Hadad községet

Több sertésfarmot is létesítenének Hadadon, de a helyi tanács egyelőre nem tudja, hogyan döntsön az ügyben.

Igen csekélyek a helyi bevételek Hadad községben, ugyanis nincs nagyobb jellegű vállalkozás a közigazgatási egységben - egy varroda volt a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató vállalat, a maga 10 munkásával, ez viszont nemrég ideiglenesen beszüntette tevékenységét a gazdasági állapotok miatt. Ilyen helyzetben örülni kellene annak, hogy négy magáncég is be akar fektetni a községben, viszont a helyi döntéshozó testület tagjai - érthető módon - nem tudják, miként viszonyuljanak a kérdéshez.

Mind a négy magánvállalat ugyanis sertéstenyésztő telepet szándékszik létesíteni Lele és Győrtelek mellett. Még nem került a tanács asztalára a jóváhagyás - hiszen a terv csak elvi szinten létezik -, de Balogh Ferenc polgármester elmondása szerint várhatóan komoly vitákat fog eredményezni az, amikor napirendre tűzik az építkezési engedélyek jóváhagyását.
- Nem tudjuk, hogy nem lesz-e több hátránya, mint előnye ezen vállalatok megtelepedésének, a munkahelyteremtés mellettük szól, a környezetre gyakorolt várható hatás - a szennyezés és a bűz - ellene szól az engedélyeztetéseknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: