2009-11-12 10:10:42• hírek • Szatmár.ro

Emelkedő gabonaárak, olcsó jószágok

A terményárak mozdulni látszanak, a jószágoké is mozog... lefelé.

Miközben eddig 30 bani volt a maximum, amit egy kiló kukoricáért fizettek, az utóbbi napokban megnőtt az érdeklődés a megyebeli málé iránt - sorra érkeznek a mezőgazdasági vállalatokhoz és a nagybani magántermelőkhöz a Délről érkező felvásárlók, akik a 38-40 banit is megadják.

Ugyancsak változni látszik a kenyérgabona ára: 40-50 banit is kifizetnek a búza kilójáért. A honlapunk által megkérdezett megyebeli termelők szerint tovább nő majd az ár. Eddig mind a kukorica-, mind a búzatermesztés veszteséges volt, hiszen a termelőinél alacsonyabb áron kellett elvesztegetniük a gazdáknak a termést.

Ezzel együtt csökkenőben vannak viszont a jószágárak a megyebeli állatvásárokban. Az atyai illetőségű Pap Tibor minden egyes vásárban jelen van, és szerinte a jelenség azzal magyarázható, hogy ősszel mindenki igyekszik minimálisra csökkenteni az állatállományt.  Fejőstehenet például mostmár senki sem vásárol: ennek megfelelően egy jól tejelő marha ára 1800 volt a gombáspusztai vásárban. A borjakért 6-700 lejt kértek, a malacokat 200 lejért adták, a hízó kilója élősúlyban 7 lejbe került.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: