2014-01-02 13:22:29• hírek • Kocsis Zoltán

Császármetszéssel született az új év első gyereke Szatmárnémetiben

A súlyos vérzéssel küszködő anyukát Avasfelsőfaluból szállították át Szatmárnémetibe, jelenleg mindketten jól vannak. Az év első óráiban húsz személyt láttak el a sürgősségi munkatársai túlzott alkoholfogyasztás miatt.

Közel két és fél órát kellett várni arra, hogy a Szatmár Megyei Kórházban Szatmárnémetiben megszülessen 2014 első gyereke. A várakozás végük 02.20 perckor ért véget, amikor világra jött a kis Antonio Ionut.

A csöppség édesanyját az Avasfelsőfalui Városi Kórházból súlyos vérzéssel szállították át, ezért az orvosok úgy döntöttek: császármetszéssel hozzák világra a gyereket. A műtétet dr. Viorica Varodi és dr. Anca Dascalescu vezette. Sikerrel.

Antonio Ionut 3150 grammal jött a világra, csütörtök reggel édesanyja pedig megkezdte második gyereke szoptatását.

Sok volt a részeg

Az új év kezdete és a csütörtök délelőtt között eltelt alig 30 óra alatt nem kevesebb mint húsz személyt kellett ellátnia a sürgősségi személyzetének túlzott alkoholfogyasztás miatt. Ez a szám igen magas, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy az ezen periódusban ellátott 243 fő közel tíz százalékát teszi ki.

A kórház tájékoztatása szerint 22 személyt láttak el verekedés, ütés, bántalmazás következtében elszenvedett sérülések miatt. Sokan panaszkodtak ugyanakkor emésztési és szívügyi problémákra is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: