2008-06-05 13:05:09• hírek • Czinzel László

Egyből érvénybe lép az RCA

auto111A kötelező gépjármű- felelősségbiztosítás (RCA) a kibocsátás napjától lép érvénybe.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (RCA) megkötő személyek a jövőben nem kell napokat várjanak a biztosítás érvénybe lépéséig. A biztosító társaságok az RCA kibocsátásának napjától kell felelősséget vállaljanak, nem pedig a biztosítás értékének bevételezése után.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) a tulajdonos vagy a felhasználó polgárjogi felelősségbiztosítását fedezi, a Romániában anyakönyvezett vagy bejegyzett gépjárművel elkövetett károsodásokért, egy harmadik féllel szemben. Az RCA biztosítást 6 hónapra vagy 12 hónapra lehet megkötni.

Azáltal, hogy a biztosítások már a kibocsátás napján érvénybe lépnek, elkerülhetők lesznek olyan helyzetek, amikor a biztosító társaságok nem ismerik el az RCA érvényességét azzal érvelve, hogy még nem bevételezték a biztosítás értékének első részletét.

Egy másik nagyon fontos módosítás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás megkötésére vonatkozó előírásokban az, hogy ha egy új gépjármű tulajdonos rendelkezik RCA biztosítással, a biztosítás nem veszti érvényét abban az esetben, ha a gépjármű még nincs az illető személy nevére bejegyezve.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: