2010-11-29 14:19:06• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Emberléptékű pillanatok újévig

Negyvenkettő igazi fotográfiai műremekkel nyílt Nagykárolyban pénteken kiállítása Murvai Györgynek. A Szent László Közösségi Ház különtermében lévő tárlatot mégsem december 17-éig, hanem január közepéig lehet megtekinteni.

Amint beszámoltunk róla, a péntek délután megejtett megnyitón sokan, közel százan vettek részt. Egyébként a kiállítással köszöntötte a város a Miskolcon élő Murvai Györgyöt hetvenedik születésnapja alkalmából.

A művészember Muhi Sándor méltató beszédében a 70. életévét betöltött fotógráfus művészetét helyezte előtérbe. „Ilyenkor a művész összegez" - hangoztatta. A számot adás pedig jó a közönségnek, hiszen az alkotó megragadja a gyönyörű lány mosolyát, azaz azt, hogy szép az élet. Rávilágított arra is, hogy gazdag művészi életútjában van is miről számot adnia Murvai Györgynek.

A nagykárolyiakat Muhi Sándor arra intette: továbbra is becsüljék meg, hogy városuk e két fotóművésznek (Vénig Lászlónak is nemrégiben nyílt kiállítása szintén a közösségi ház kistermében) is köszönhetően a kultúra fellegvára a régióban. A szatmárnémeti grafikus, művészeti közíró, helytörténész, rajztanár, egyetemi óraadó az ezerszállal Nagykárolyhoz kötődő Murvai Györgyről elondta, hogy a város fotóművészetének monográfiáján fáradozik éppen. A képekről szólva pedig kidomborította, hogy olyanok ezek a munkák, amelyek mellett érdemes megállni és elgondolkodni. Amint találóan megfogalmazta: emberléptékű pillanatok vannak megörökítve a képeken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: