2010-03-16 14:55:33• hírek • MTI/AFP

Emberi petesejtet sorsolnak

Egy brit termékenységi klinika ezen a héten kisorsol egy emberi petesejtet, így népszerűsítve szolgáltatásait, mindez állításuk szerint összefér a brit törvényekkel.

A győztes képzettség, neveltetés és etnikai háttér alapján választhatja majd ki a donort. A londoni székhelyű Bridge termékenységi és genetikai központ azt is közölte, hogy magára a kezelésre az Egyesült Államokban kerül sor. A klinika szerdára hívta meg konferenciájára azokat a nőket, akik lombikbébi (IVF) módszerrel szeretnének gyereket. A győztes 13 ezer font (3,8 millió forint) értékben kap IVF-kezelést, melyet a cég amerikai partnerénél, Virginiában végeznek el.

A petesejtek haszonnal való eladása tiltott Nagy-Britanniában, az adományozók pedig kötelesek beleegyezni, hogy azonosíthatók maradnak és az utóddal kapcsolatba lépnek annak 18 éves korában. Mindezek miatt donorhiány van az országban.

Az Egyesült Államok törvényei lehetővé teszik a nőknek, hogy eladják petesejtjeiket. Az amerikai partnercég, a GIVF 19 és 32 év közötti egyetemistákat vagy diplomásokat fogad el donorként, dohányzó vagy túlsúlyos nő nem adhat petesejtet. A petesejt adományozásért akár 10 ezer dollárt (közel 2 millió forintot) is kaphatnak a donorok.
A Bridge Centre tanácsadója, Michael Summers véleménye szerint a szolgáltatás törvényes, mert ők csak információval látják el a pácienst, a többi az ő választása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: