2018-06-02 09:34:57• hírek • Bede Emőke

Emberéletet követelt a szombat reggeli vihar

Szamosdarán 3000 bála lett hamuvá.
Szamosdarán 3000 bála lett hamuvá.

Szombat reggel nem mindennapi vihar érkezett meg megyénkbe Magyarország felől. Az erős szél, a tomboló eső és a villámok a szomszédos országban is jelentős károkat okoztak, a vihar ereje pedig sajnos megyénkbe érve sem csillapodott.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) tájékoztatást adott ki azokról a károkról, melyekről déli 12 óráig érkezett bejelentés. Turcon egy lakóház teteje égett le, a ház mellett álló csűrben pedig 7 tonna széna lett hamuvá, 3 tonnát azonban sikerült megmenteni, illeve kimenekítettek négy állatot és különféle gépezeteket, szerszámokat is. Hasonló esetet jelentettek Bikszádról is, ahol összesen 2 lakóházban okozott károkat a becsapódó villám. Egyiknek a tetőszerkezetét már javában emésztették a lángok, mikor kiérkeztek a tűzoltók, a másik alól még csak füst tört fel. Szerencsére sem Turcon, sem Bikszádon nem sérültek meg a lakók. Szamosdarán 1000 bála szalma és 2000 bála széna vált a tűz martalékává, sebesülteket vagy áldozatokat itt sem regisztráltak.
 

A turci segélyhívás 7:26-kor futott be, 9:50-kor pedig már eloltottnak nyilvánították a tüzet a lánglovagok.
 

Sajnos azonban Vadaspusztán (Gelu) halálos áldozatot követelt a lesújtó villám. Egy személy ugyanis épp két juhát terelgette a mezőn, amikor a végzetes csapás elérte. A helyszínre egy SMURD-rohamkocsi is kiérkezett, de sajnos már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A juhok gazdájukkal vesztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: