2019-02-08 06:28:23• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Emberekre támadt egy vaddisznó Szilágysomlyón

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Kórházba került két személy Szilágysomlyón (Şimleu Silvaniei), miután a városban rájuk támadt egy vaddisznó. 

Egy 58 éves nőt bal felső combján harapott meg a vaddisznó, egy férfi kisebb sérüléseket szenvedett. Mindkettejüket kórházba szállították és megkapták a veszettség elleni oltást. 

A Szilágy megyei vadászok és sporthorgászok egyesületének elnöke, Cristian Crişan azt mondja, a vaddisznót vélhetően kutyák kergették be a városba az erdő széléről. "A városba érve megijedt az emberektől, és ez váltotta ki ezt a meglehetősen furcsa viselkedést. A vaddisznók rendszerint elfutnak az ember elől, nem támadnak rá" - mondta a szakember. A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Maria Cristea szerint a vaddisznót visszakergették az erdőbe, már nem jelent veszélyt a város lakóira.


Nemrégiben Szatmár megyében is vaddisznó-támadásra került sor, akkor egy vadászati engedéllyel nem rendelkező férfi rálőtt Dobra közelében egy állatra. A lövés azonban nem ejtett halálos sebet, a feldühödött vad így neki tudott rontani támadójának. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem sikerült megmenteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: