2007-02-03 15:35:12• hírek • Szatmár.ro

Emberbarát sztár

 Clint Eastwood humanitárius díjat kap az amerikai filmszövetségtől.

Az Amerikai Filmszövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) első alkalommal adja át a Jack Valenti Humanitarian Award-ot, humanitáriánus, emberbaráti díját, jövő héten, Washingtonban.

Az első díjazott Clint Eastwood lesz. A 76 éves színészt több évtizedes tisztességes filmkészítésének, emberbaráti látásmódjának elismeréseként tüntetik ki – áll a szervezet elnökének, Dan Glickmannek a nyilatkozatában.

A veterán színész-rendező legújabb, Levelek Iwi Dzsimáról című filmje négy Oscar-jelölést gyűjtött be. Clint Eastwood tavaly egy fél éven belül két filmet is forgatott, amely a csendes-óceáni Ivo Dzsima szigeten játszódik.

A II. világháború egyik legnagyobb és legvéresebb partraszállásának A dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers, hazai bemutató: március 15.) az amerikai tengerészgyalogosok, a Levelek Ivo Dzsimáról (Letters From Iwo Djima, hazai bemutató: március 1.) a védekező japán katonák szemszögéből állít emléket. Az egy hónapig tartó harcokban 21 ezer japán és hatezernyolcszáz amerikai katona esett el.

„Ezek a filmek igazi emberekről szólnak, igazi érzelmeket keltenek, hatalmas erőt képviselnek és párbeszédre késztetnek.” – mondta el az elnök a spagetti western hősből Hollywood ikonikus alakjává vált Eastwoodról, aki színészi játékáért soha nem kapta meg az Amerikai Filmakadémia Oscar-díját, rendezőként viszont már kettőt is a magáénak tudhat.

danubius.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: