2009-02-26 10:06:46• hírek • Ferenczi Noémi

Ember és kutya szeretete

Szatmárnémeti egyetlen kutyaterápiával foglalkozó egyesülete, a Dog for Life most újabb terápiás foglalkozás beindítására készül - tudtuk meg az egyesület projektfelelősétől, Nagy Leheltől.

Jelenleg három aktív projektje van a Dog for life egyesületnek. Az egyik a Robert Központ szellemi illetve fizikai fogyatékos fiataljaival való kutyaterápiás foglalkozás. A Dog for Life egyesület munkatársai hetente egyszeri alkalommal látogatnak el a Róbert napközibe.

 

A.másik folyamatban lévő projekt az öregek otthonában zajlik, ahol havonta szerveznek kutyaterápiás foglalkozásokat. A harmadik, most készülő terápiás foglakozás keretében szintén szellemi és fizikai fogyatékkal élőknek nyújtanának segítséget az egyesület munkatársai, viszont nem csak gyerekek, hanem felnőttek számára is. „Az újabb foglalkozás megszervezése elkezdődött, azonban még nem tudjuk, hogy pontosan mikor fognak elkezdődni a foglalkozások. Reményeink szerint, valamikor tavasszal"- magyarázta a projektfelelős.

A tavasszal induló projekt keretében agility versenyeket szeretne szervezni az egyesület. Az agility versenyek, egyébként, abból állnak, hogy a kutyák különböző akadályokon, gumikarikákon kell átugorjanak, illetve hintákon kell egyensúlyozzanak a gazdi irányításával. A játékos természetű kutyák nagyon szeretik ezt a fajta foglalkozást.

„A foglakozások során megszervezett agility versenyek interaktív módon késztetik majd mozgásra a fogyatékkal élőket"- tette hozzá Nagy Lehel.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: