2015-02-03 16:22:46• hírek • Szatmár.ro

Elviszik a betegeket a szentmisére

Hagyomány, hogy a szatmárnémeti Székesegyházban, betegek világnapján szentmisét ajánl a püspök a szenvedőkért. Ezen a napon a közelről és távolabbról érkezett betegek, azok hozzátartozói, ápolói, látogatói együtt imádkoznak az Úrhoz, kérnek segítséget, enyhülést, vagy ajánlják fel szenvedésüket.

Idén, február 11-én, szerdán este hat órától mutat be szentmisét Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök a Lourdes-i első jelenésre is emlékezve. Előtte, fél hattól szentgyónásra nyílik lehetőség, a résztvevők pedig búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

Azoknak a betegeknek, akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba, ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak. Akik igénybe szeretnék ezt venni, február 7-ig jelentkezhetnek Gáspár Annamária egyházmegyei kórházreferensnél a 0743097701-es telefonszámon.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében Nagykárolyban - kedden este hat órától a Kalazanci Szent József templomban -, Nagybányán - szerdán reggel 8 órakor és este 6 órakor a Szentháromság templomban - és Máramarosszigeten is lesz szentmise a betegekért, világnapjukhoz kapcsolódva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: