2010-05-23 14:09:52• hírek • MTI

Elvis angyala 65 éves lesz

Sorsa alig 14 évesen pecsételődött meg, amikor a németországi Hessenben találkozott a katonai szolgálatot teljesítő Elvis Presleyvel. Felesége, majd örökségének gondozója lett, az eltelt évtizedek azonban - leginkább a szépészeti beavatkozásoknak köszönhetően - alig hagytak nyomot Elvis angyalán, Priscilla Presleyn, aki május 24-én ünnepli 65. születésnapját.

A manapság kemény üzletasszonyként ismert Priscilla fiatalsága Elvis bűvöletében telt. A király még azt is megszabta, mit vegyen fel, és férje kedvéért feketére festette haját, amelyet éveken át hihetetlen magasságba feltupírozva hordott. Elvis volt az, aki egész létét meghatározta.
Nem is csoda, hisz alig volt 14 éves, amikor szerelembe esett a nála 10 évvel idősebb zenésszel. Priscilla fiatalon elhunyt apja katona volt, nevelőapja - akinek családnevét, a Beaulieu-t is felvette - szintén a hadseregben szolgált. 1959-ben így került a család a texasi Austinból Németországba, ahová Elvist is helyezték.
A szülők nem adták könnyen lányukat: a fiatalok minden találkozására felügyelt valaki. Az akkor már rajongott zenész elolvadt a tinédzser Priscilla szépségétől, "olyan mint egy angyal" - mondta róla. Mielőtt összeházasodhattak volna, a menyasszonynak be kellett fejeznie a középiskolát és azt is megvárták, hogy nagykorú legyen. A szerelem kiállta a próbákat, Priscilla éveken át élt Elvis memphisi házában, anélkül hogy testi kapcsolat lett volna közöttük - ennek az állításának később bírósági úton is érvényt szerzett.
Az esküvőt végül 1967. május 1-jén tartották Las Vegasban, a pár egyetlen gyermeke, Lisa Marie 1968 februárjában született meg.

Priscillát nők milliói irigyelték, ő azonban hat év után kilépett a házasságból, hogy saját életét élhesse. Televíziós és filmes karrierje a válás és Elvis korai halála után vette kezdetét. Éveken át játszott a Dallas című sorozatban, komikaként pedig a Csupasz pisztoly három részében. "Csak most érzem, hogy megvan a saját életem" - állította.
Volt férjének halála, vagyis 1977 után okos üzletasszonyként ismerhette meg a világ, ő volt az, aki Elvis apadó vagyonát alig pár év leforgása alatt százmillió dollárra tornázta fel. 1982-ben megnyitotta a rajongók előtt a Graceland birtokot, amelyet éttermekkel, üzletekkel és szállodákkal zarándokhellyé változtatott. A Forbes magazin szerint Priscilla Presley, aki a Szcientológia egyház elkötelezett híve, mai napig a legjobban kereső hírességek közé tartozik.
"Mindent megteszek, ami a hatalmamban áll, hogy megvédjem a nevünket" - hangsúlyozta. Ennek megfelelően vaskézzel irányítja az Elvis-impériumot, de saját nevével fémjelzett parfümbirodalma is virágzik.
Priscilla Presley ugyan 1984-től több mint két évtizedig a brazil Marco Garibaldival él együtt - akitől 1987-ben Navarone nevű fia is született -, de több évtizeddel férje halála után is állítja: életére Elvis volt a legnagyobb hatással.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: