2011-10-28 17:02:25• hírek • Szatmár.ro

Elvileg hamarosan véget ér a népszámlálás

A prefektusi hivatal által ma kiküldött sajtóközlemény szerint bárki elmehet Szatmárnémetiben a kijelölt körzetekbe, hogy a népszámlálás során összesíthessék az ő adatait is.

Ám ez azt jelenti, hogy több ezer, megyeszinten pedig több tízezer személy indulhat majd el hétvégén és hétfőn - akár akkor is, ha már van egyeztetett időpontja a lakhelye szerint illetékes népszámlálóbiztossal - , hogy megadják adataikat.

Szatmárnémetiben nyolc ilyen népszámlálási körzet van, amelyek mindegyike reggel és este kilenc között várja azokat, akikkel eddig nem egyeztettek a népszámlálóbiztosok időpontot. Vidéken a jelentkezésre kijelölt helyek a polgármesteri hivatalok. Fontos odafigyelni arra is, hogy a népszámlálókat fogadjuk a késő délutáni órákban is, hiszen ha mindenki ötig vagy hatig dolgozik, akkor csak azután kezdheti meg igazán a népszámlálási kérdőívek kitöltését.

Hétvégén, amennyiben lehetséges, tartózkodjanak otthon azok, akiket még nem kerestek fel, ugyanis a népszámlálás a jelen állás szerint október 31-én véget ér, s eddig kell mindenkit felkeresniük a népszámlálóknak. Ezen kívül ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy ne az aláírás vagy a szerintük jogsértő magatartás után jelentsék azt, hanem-  lehetőség szerint - még annak megtörténte közben. Ingyenesen hívható továbbra is az RMDSZ által működtetett zöldszám (0800802009), ahol árják bejelentéseiket.

Ugyanakkor figyeljenek oda arra, hogy a népszámlálóbiztosoktól elkérjék az igazolványukat, amelyről lemásolhatják nevüket és az azonosító számukat. Ez utóbbiak arra szolgálnak, hogy probléma esetén nyomon követhetővé váljék a népszámláló.

Népszámlálás - mindenkitől azt kérik, vallják magukat magyarnak (fotó: MTI)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: