2009-03-07 13:33:22• hírek • Parajdi Andrea

Elvi megegyezés született

Szatmárnémetiben alakítják ki a kiírás előtt álló négy országra -Románia, Ukrajna, Szlovákia, Magyarország - vonatkozó Európai Uniós programtámogatás információs központját - erről született elvi megegyezés Csehi Árpád, Szatmár Megyei Tanácselnök Ukrajnába tett látogatása során.

Korábban már tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy Kárpátalja és Szatmár megye Önkormányzati vezetői közös képzésen vesznek részt, ahol pályázatkészítési módokkal és határon átnyúló projektekkel kapcsolatos ismeretek szerezhetnek. A képzések azért is nagyon fontosak, mivel kiírás előtt áll az az Európai Uniós programtámogatás, amely Románia, Ukrajna, Szlovákia és Magyarország számára biztosít finanszírozást, közös pályázatok benyújtása által.

Nagy Szabolcstól, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferensétől megtudtuk Csehi Árpád tanácselnök, és Pataki Csaba a Területfejlesztési Igazgatóság vezetője Ukrajnában jártak, ahol elvi megegyezés született arról, hogy Szatmárnémetiben alakítják ki a négy országos program egyik információs központját.

- Nagyszerű lehetőség lenne, ha ez a központ valóban Szatmárnémetiben jönne létre, hiszen itt helyben minden információ megszerezhetővé válna a négy országos programtámogatás lehetőségeiről - mondja Nagy Szabolcs sajtóreferens. Mint kiderült arról még nincsenek tervek, hogy hol és hány alkalmazottal működne ez a központ, ezekről a kérdésekről majd az írásbeli megegyezést követően hoznak döntést.

Nagy Szabolcstól, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferensétől megtudtuk Szatmárnémetiben jöhet létre a négy országos programtámogatás információs központja.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: