2011-06-22 18:52:16• hírek • Szatmar.ro

Elvezetik végre a kamionokat

Reális esélyt nyílt arra, hogy végre-valahára megszabadítsák Szatmárnémeti északi részét az országhatár felé igyekvő teherforgalomtól, mivel a Polgármesteri Hivatal és a Megyei Tanács megállapodott abban, hogy közös erőfeszítéssel megépítik az elkerülőutat.

Ezt Ilyés Gyula polgármester jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján, aki elmondta, hogy hasonló tervek már 2005 óta léteznek, ám különböző okok miatt ez eddig nem valósult meg. A Megyei Tanács korábbi tervei tulajdonjogi problémák miatt nem valósult meg, majd a kormány által meghirdetett „Tízezer kilométer országút" programban sem kapott helyet, mert az csak meglévő útszakaszok felújítására vonatkozik és nem terjed ki alappal nem rendelkező utak megépítésére.

Szatmárnémeti város vezetősége megállapodott tehát a Megyei Tanáccsal, melyben utóbbi vállalja, hogy a felújítja a Gorunului utcát Lázárival összekötő utat, oly módon, hogy az a teherforgalom követelményeinek is megfeleljen. Ezzel szemben a Polgármesteri Hivatal megépítteti a Lázárit Pusztadaróccal összekötő szakaszt, amely jelen pillanatban gyakorlatilag egy földes út.

Ilyés elmondta, hogy máris folynak a tárgyalások bizonyos telkek kisajátításáról, amely folyamatot egy új törvény is segíti, amelyik kimondja ugyanis, hogy útépítések esetén már a megegyezés előtt el lehessen kezdeni a munkálatokat. A polgármester számításai szerint az út alapozását még az idén ősszel el lehet kezdeni és tavasszal az aszfaltozásra is sor kerülhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: