2011-08-18 10:52:08• hírek • Póti Orsolya

Élvezd a nyári napsütést a Duna partján!

Budapesten, Bécsen és a németországi Fekete erdő városkáin kívül még számos olyan mesebeli település található mely a Duna partján fekszik. Bemutatunk néhányat a legszebbek közül.

Eleged van a nagyvárosi nyüzsgésből és már a tengerpart sem vonz igazán? Akkor egy nyugodt Duna menti városka biztos tetszeni fog, hiszen számos lehetőséget rejteget. Mint például Esztergom , amely rengeteg látnivalóval fogadja az oda utazókat. A kikötőváros a Pilis-hegység lábánál fekszik, a Duna jobb partján. Közigazgatási határain belül közel nyolc sziget fekszik, és jelentős számú állóvíz is található a környéken.

Aki ide ellátogat egyedülálló fürdőélményben lehet része, hiszen itt nyílt meg nemrég Magyarország egyik legmodernebb fürdőkomplexuma. A kulturális programok kedvelői sem unatkozhatnak itt, hiszen számos múzeum, templom vár csodálatra. Itt található világ 18-ik legnagyobb bazilikája, de meg kell nézni a királyi várat és egy séta a Mária Valéria Hídon is feledhetetlen élmény.

Most pedig utazzunk kicsit messzebbre, és tekintsük meg az osztrák Duna-völgy csodáit. Tégy látogatást Felső-Ausztria fővárosában, a Duna-parti Linzben. Európa 2009. évi kulturális fővárosa szépen felújított, műemlékvédelem alatt álló épületek egész sorával kápráztat: Főtér, Városháza, Tartományi székház, a régi katedrális, a csodaszép üvegablakokkal díszített gótikus stílusú, új székesegyház. Ha már jól bejártad a várost, akkor nézz körül a környező falvakban is. Vonattal könnyedén eljutsz a hangulatos Ottensheimba, Waldingba, vagy Puchenauba, melyek szintén a Duna partján fekszenek.

Ha tényleg különleges vakációt szeretnél, akkor hajózz a Dunán. Érdemes kihasználhatod a Bécs - Linz - Passau hajóutat, amely feledhetetlen élmény marad. Linztől hajóval néhány óra alatt a „három folyó városában", azaz Passauban találod magad. Az osztrák határ mellett fekvő bajor település fontos oktatási, kulturális és egyházi központ, Magyarországhoz a legközelebb eső német város, mely éppúgy invitál művészeti felfedezésekre, mint ünnepségekre, sétálgatásara, vagy lazításra.

Szép terek, festői kis utcák és mesebeli épületek garantálják itt a kellemes perceket. A várost nyugaton a Veste Oberhaus vár, délen a Maria Hilf kegytemplom veszi körül, a városképet egészen nyugaton pedig az olasz építészek művészete jellemzi. Passauból kimagaslik a St. Stephansdom, a keleti Duna-térség, és ezzel a bécsi St. Stephan főtemploma.

A vendéglőkben a bajor és osztrák konyha legjobb specialitásait kínálják; a gasztronómiai élvezetekhez azonban a számos kocsma, kávézó és eredeti fogadók is nyitva állnak.

A megemlített városokon kívül még számos települést felfedezhetsz. Ragadj térképet, és keresd meg a számodra megfelelő helyet!

Az Esztergomi BazilikaAz Esztergomi Bazilika

A felső-ausztriai főváros: LinzA felső-ausztriai főváros: Linz

Kerékpározás Passauban, a Duna mentén
Kerékpározás Passauban, a Duna mentén

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: