2013-08-28 18:17:12• hírek • MTI

Elveszthetik a szolgálati nyugdíjukat a korrupt bírák

A kormány megvonja a speciális nyugdíjat a korrupcióért elítélt bíráktól és ügyészektől: erről törvénytervezetet fogadott el legutóbbi ülésén a bukaresti kabinet - közölte szerdán a Mediafax hírügynökség.

A tervezet azokra a volt bírákra és ügyészekre vonatkozik, akiket korrupciós vagy más, ennek megfelelő, az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat csorbító bűncselekményért ítélt el jogerősen a bíróság. Tőlük a speciális, úgynevezett szolgálati nyugdíjukat vonnák meg, de továbbra is megkapnák a köznyugdíjrendszer tagjainak járó öregségi járandóságot.

A törvénytervezetet múlt héten az igazságügyi miniszter jelenlétében a romániai bírák és ügyészek szakmai testülete, a Legfelső Bírói Tanács (CSM) is megvitatta, és néhány módosító javaslatot fűzött hozzá.
"A CSM egyetértett azzal, hogy ne kapjanak többé szolgálati nyugdíjat a korrupt bírák és ügyészek. A törvény, ha majd életbe lép, azokra is vonatkozik, akiket korábban ítéltek el korrupcióért" - mutatott rá Robert Cazanciuc igazságügyi miniszter.

A tárca vezetője szerint a törvénynek nem lesz visszaható hatálya, mert a korábban kifizetett speciális nyugdíjakra nem vonatkozik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: