2018-11-16 11:26:19• hírek • MTI

Elveszettnek hitték, de előkerült a Mickey egér elődjéről szóló rajzfilm

Fotó: twitter.com/IndieWire
Fotó: twitter.com/IndieWire

Amikor Disney elveszítette Oswald karakterének jogait, megalkotta a világ talán leghíresebb mesefiguráját.

Elveszettnek hitt ritka rajzfilm, a Walt Disney által rajzolt Oswald, a szerencsés nyúl – Mickey egér elődje – egy kalandja került elő az Aszahi Simbun japán lap csütörtöki közlése szerint.
 
A legendás Disney-karakter, Mickey egér hétvégén 90 éves lesz, de még mindig bukkannak fel eredeti filmdokumentumok a világ egyik leghíresebb egeréről. A rajzfilm Vatanabe Jaszusi animációtörténész tulajdonában volt, aki évtizedekkel ezelőtt, diákként 500 jenért vásárolta meg anélkül, hogy tudott volna annak történelmi jelentőségéről.
 
Walt Disney csak 26 Oswald-rövidfilmet készített. A nyúl alakja tulajdonképpen Mickey egér hosszú fülű, gomborrú verziója. Amikor Disney elveszítette a figura jogait, kifejlesztette Mickey egér alakját. Vatanabe egy könyvből szerzett tudomást Oswald történetéről és a sorozat hiányzó hét példányáról. Ezután kapcsolatba lépett a lappal. A film egy üldözésről szól: Oswald és barátnője egy kutya autójában egy motoros rendőr elől menekül. Az Aszahi Simbun szerint a rajzfilmben már látható az a Disney-filmekre jellemző alaktorzítás, amellyel a gyors haladást szemléltetik.
 

A Neck’n Neck címet viselő rajzfilmepizódot a jövőben a Kobe Planet filmarchívumban őrzik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: