2010-10-08 16:10:41• hírek • Szatmar.ro

Elvennék Szatmárnémetitől

Csehi Árpád ellenzi az ötletet
Csehi Árpád ellenzi az ötletet

Belső körökben felröppent a hír, költöznie kell a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség Észak-Nyugati Központjának, azonban a mai napig nem lehet tudni bekövetkezik-e ez.

Mind a mai napig homály fedi a szóbeszéd tárgyává vált hír valóságértékét és annak megvalósításának körülményeit. A szatmárnémeti központú regionális kirendeltség 6 megye projektjeivel foglalkozik, Szatmáréval, Biharéval, Máramaroséval, Szilágyéval, Beszterce-Naszódéval és Kolozséval. A 2001-ben létrehozott kirendeltség az elmúlt években országos szinten első helyen járt az ügyintézésben, ebben a régióban sikerült ugyanis elkölteni a legtöbb Európai Uniós támogatást A pályázatok elbírálásáért és az ellenőrzésért felelős csapat olyan személyekből áll, akiknek többsége 2001 óta bizonyította, hogy nem politikai úton került a helyére, hanem szaktudása, tanulmányai alapján. A költözés nem csupán az ő munkahelyük elvesztését jelentené, hanem Szatmár- és a környező megyék pályázóinak bonyolítanák teendőit.

Az új régióközpontot ugyanis Kolozsváron tervezik létrehozni, így ha közvetve nem is, de közvetlenül minden eddigi és jövőbeni pályázót érint a költözés. Az eddigi pályázók ugyanis olyan új szakeberekkel kell majd együtt dolgozzanak, akik nem ismerhetik kellően a már leadott projekteket, nem rendelkeznek azzal a tudással, amelyet a szatmári szakemberek több éves munkájuk alatt szereztek.

Az új pályázók szintén hátránnyal indulnak, hiszen a már említettek helyett új, talán kevesebb tapasztalattal rendelkező csapattal kell áll rendelkezésükre valamint, ha eddig helyben elintézhették a papírmunkákat, bármikor feltehettek kérdéseket, ezentúl a tervezett új régióközpontig több száz kilométert kellene megtenniük ügyük intézéséért.

Csehi Árpád, Szatmár Megye Tanácsának elnöke portálunknak elmondta, eltökélte, hogy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az ügynökség központja Szatmárnémetiben maradjon.

A napokban a prefektussal együtt levelet intéznek a kormányzati döntéshozókhoz, ugyanakkor több, a régióhoz tartozó megye tanácsának elnökével egyetemben petíciót is megfogalmaznak a pozitív döntés reményében.

A tanácselnök kedden és szerdán tárgyalásokat folytatott Borbély László miniszterrel - aki egyben a kormánykoalíció működéséért is felel -, és ígéretet kapott arról, hogy közbenjár az ügyben. Tánczos Barna államtitkár, illetve Markó Béla szövetségi elnök szintén támogatásáról biztosította Csehit csak úgy, mint Holdis Ioan, a szatmári Demokrata Liberális Párt elnöke.


A Szatmárnémeti központú régió elől járt az országos szinten
A Szatmárnémeti központú régió országos szinten is elől járt a támogatások felhasználásában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: