2012-02-24 15:25:18• hírek • Szatmár.ro

Elváltak lelkinapja

Lepedus István
Lepedus István

Elvált, egyedülálló szülőknek szerveznek lelkinapot március 10-én a Hildegárda plébánián.

„Egyedülálló szülőnek lenni nagy feladat. Nehéz, de lehetséges..."-áll a március 10.-ére szervezett lelkinap meghívóján. Az egész napos rendezvényre olyan elvált személyeket várnak, akik nem házasodtak újra, hanem egyedül küzdenek meg a magány, vagy épp a családfenntartás nehézségeivel.

„Sajnos nem mindenkinek sikerül a házassága. A válás fájdalmas és nehéz krízisidőszak. Aki egyedül marad, különösen nehéz utat jár be. Ezeknek a személyeknek ajánlunk egy találkozási és megerősödési lehetőséget"- mondta el kérdésünkre Lepedus István, a szervező Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodájának referense.

A Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) plébánián a budapesti Emánuel Közösség tagjai, Madocsai Bea és munkatársai igyekeznek majd tanácsokat, fogódzókat adni a résztvevőknek. A gyógyulás forrásairól, az ilyen élethelyzetben történő gyermeknevelés sajátosságairól, de a válás utáni kapcsolatokról is szó esik majd. Az Emanuel Közösség nagy szakértelemmel és jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az elváltakkal való foglalkozás területén, Magyarországon már évek óta segítik az egyedülálló szülőket, így biztosan hasznos gondolatokkal szolgálnak majd a szatmárnémeti érdeklődőknek is. A rendezvényre a két társszervező, Debrecen-Nyíregyházi és a Hajdúdorogi egyházmegyékből is várnak résztvevőket, a tavaly lezárult közös pályázat együttműködésének folytatásaként.

A lelkinapra felekezettől és kortól függetlenül mindenkit szeretettel várnak, a jelentkezési szándékot március 2-ig várja a Világiak Irodája a 0261715011-es telefonszámon, vagy a vi@szatmariegyhazmegye.ro e-mail címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: