2008-03-03 11:28:47• hírek • Szatmar.ro

Medvegyev a biztos befutó az oroszországi választásokon

medgyejev_es_putyinOroszország új elnöke nagy valószínűséggel Putyin pártfogoltja, Dmitrij Medvegyev lesz.

Oroszország immár ötödik alkalommal választhat elnököt, és a megválasztott elnök a harmadik államfő lesz Boris Jelcin és Vladimir Putyin után.

Dmitrij Medvegyevnek, Putyin egykori titkárságvezetőjének kétharmados többséget jósolnak. A voksolás után távozó választók körében végzett felmérés szerint, Dmitrij Medvegyev a szavazatok 70,1 százalékát szerezte meg az állami VCIOM közvéleménykutató intézet exit pollja szerint.

A biztos győztes ismeretében igazából az a nagy kérdés, hogy elmentek-e szavazni az oroszok. De a központi választási bizottság szerint állítólag valamivel máris aktívabbak voltak, mint három hónapja, a duma-választások idején. Ennek érdekében a hatóságok mindent meg is tettek. Volt, ahol tombolát tartottak a szavazókörzetekben, másutt diszkó belépőket, koncertjegyeket adtak a szavazóknak, és az állami cégek és intézmények dolgozóit finoman figyelmeztették: jobb, ha a munkahelyen, vagyis szem előtt szavaznak.

A közvéleménykutatás szerint az urnáktól távozó szavazók megkérdezése alapján Medvegyevet a szavazók 67,5-69,8 százaléka támogatta.

SB 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: