2013-11-27 20:19:31• hírek • MTI

Elutasították a perújítást O.J. Simpson fegyveres rablási és emberrablási ügyében

Az egykori híresség jelenlegi védői 22 pontban sorolták fel a perújítási kérelem indoklását, amelyek jó része Simpson volt ügyvédje, Yale Galanter inkompetenciájára és összeférhetetlenségére hivatkozott.

Linda Mearie Bell Clark megyei bíró minden egyes pontban Simpson ellen foglalt állást, és a korábbi ítéletet helyben hagyó végzésében leszögezte: az elítélt nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani azt, hogy ügyvédje nem nyújtott hatékony segítséget a védekezésében. Clark szerint a perben a volt sztár ellen meghozott ítélet "elsöprő mennyiségű bizonyítékon" alapult - közölte híroldalán szerdán a CNN.

Simpson 1995-ben a főszereplője volt az amerikai televíziók által élőben közvetített "évszázad perének", amelyben azzal a vádolták, hogy megölte feleségét és annak szeretőjét. Abban az ügyben a hírességet felmentették ugyan, ám egy későbbi polgári peres eljárásban felelősnek ítélték a halálesetekért és 33,5 millió dollár kártérítést rendeltek el a két áldozat, Nicole Brown Simpson és Ronald Goldman családjának. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: