2009-05-13 10:22:43• hírek • Szatmar.ro

Ferrari nélkül a Forma1

Az olasz csapat nem indul a száguldó cirkusz 2010-es szezonjában.

A Ferrari elnökségi gyűlésen tárgyalta meg a csapat jövőjét a Forma1-ben kedden, és mint azt már jó néhány sajtójelentés sejteni engedte, a gyár határozottan kijelentette: elhagyja a „száguldó cirkuszt", amennyiben a tervezett 40 millió fontos költségvetési sapka szabálya életbe lép.

Akárcsak a korábban hasonlóképpen nyilatkozó BMW, Toyota, Red Bull és Toro Rosso, a maranellóiak sem a költségcsökkentés szükségességét kérdőjelezik meg, hanem annak a módozatát. Szerintük a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) önkéntes költségvetési sapkája két különböző szabályrendszert hoz létre a sportágon belül.

„A Forma1 számára kulcsfontosságú, hogy azonosak legyenek a szabályok az összes csapatra nézve és ezek stabilak legyenek. Ha ezen elveket nem tartják tiszteletben és a 2010-es szabályokat nem módosítják, akkor a Ferrari nem szándékozik indulni a következő világbajnokságon", áll a maranellóiak közleményében.

A scuderia szerint a költségcsökkentés szükséges, ám azt módszeresen és fokozatosan kell végrehajtani. Azt is kifogásolják, hogy a FIA a tervezettel kapcsolatban nem konzultált a csapatokkal, és nem vette figyelembe azok javaslatait.

Mellesleg eddig csak a Brawn, a Williams és a Force India jelentette be, hogy mindenképp indul a következő szezonban is a világbajnokságon.


Kiszáll 2010-ben a Ferrari
2010-től Ferrari nélkül száguld a cirkusz


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: