2009-05-20 17:13:23• hírek • Szatmar.ro

Elutasította a bíróság a Ferrari keresetét

A párizsi bíróság a FIA-nak adott igazat a szabálymódosítások körüli vitában.

A párizsi Tribune de Grande Instance bíróság elutasította a Ferrari keresetét, amelyben a Forma1 szabályainak a módosítását támadta meg, ezzel egyben helybenhagyva a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) tervezetét.

„A szabályváltozások nem veszélyeztetik a sportág életben maradását és nem tartalmaznak olyan intézkedéseket, amelyeket törvénytelenségük miatt meg kell akadályozni", áll a bíróság közleményében.

A Ferrari szerint a FIA költségvetési sapkát érintő tervezete tulajdonképpen két részre osztja a sorozatot, ezzel veszélyeztetve annak jövőjét. Főleg, mert a szintén elégedetlen Renault, Toyota, Red Bull és Toro Rosso már bejelentette, hogy nem kívánnak nevezni a következő szezonban, amennyiben életbe lép az önkéntes költségvetési korlátozás.

A Ferrari ugyanakkor a sportágba belépni készülő csapatokat is támadta honlapján egy igen ironikus hangvételű közleményben. „Vajon ugyanaz lesz-e a küzdelemsorozat értéke, mint most, amikor a sportág történetét meghatározó csapatok versenyeznek benne. Nem kellene-e átkeresztelni a sportágat Forma-3-ra?", teszi fel a kérdést a maranelloi csapat.


Pert vesztette a Ferrari
Pert vesztette a Ferrari


 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: