2011-04-13 14:42:15• hírek • Balog Anita

Június 13-án indul az első repülő Szatmárnémetiből Antalyába

Szatmárnémeti utazási irodák és a Szatmár Megyei Tanács együttműködésének eredményeként június 13-án indul el az első charterjárat a szatmári megyeszékhelyről az egyik legkedveltebb vakációs úticél, a törökországi Antalya felé. A turisztikai ügynökök szerint az egy hetes üdülés ára kedvező, így már többen is feliratkoztak az utazók listájára.

Szerda délben a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren tartott sajttájékoztatót a megyei tanács annak apropóján, hogy megvalósul az utazási irodákkal közös projekt: heti rendszerességgel fog charter repülőjárat indulni a törökországi Antalyába, hogy a szatmáriak ott all inclusive ellátással pihenhessék ki az év fáradalmait.

A sajtótájékoztató kezdését megelőzően kis sétát tehettünk a repülőtéren, amelyet folyamatosan újítanak, sőt, a Schengeni csatlakozásra is készítenek. Jelenleg a megyeszékhelyről naponta indulnak belföldi járatok, minden munkanapon reggel és délután indul illetve érkezik repülőgép Bukarestből. A repülőtéren utoljára 2008-ban volt nemzetközi utasforgalom, akkor a Carpatair járatai landoltak itt, ám mivel alacsony volt a kereslet a repülőgépes utazásokra, egy idő után a légitársaság felfüggesztette Szatmári járatait.


A charter járat indulásáról tájékoztattak
A charter járat indulásáról tájékoztattak


Három év után tehát újra indul nemzetközi járat Szatmárnémetiből - ezúttal Törökországba, így azok, akik a kedvelt úticélt választatták ki a nyaralás színhelyéül, nem kell más nagyvárosokba utazzanak, hanem innen, helyből ülhetnek repülőre, hogy a három órás út után a török riviérán vegyék birtokba szállodaszobájukat - mondta el Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A hétfőnként 18 óra körül induló repülőjárat egy rövid megállót tesz Marosvásárhelyen, ugyanis onnan is visz majd utasokat, így a 180 férőhelyes repülőgépen "teltház" esetén száz szatmári és 70-80 marosvásárhelyi turista fog utazni.

A repülőgépes utazást - mint már írtuk - egyedüli szolgáltatásként nem lehet igénybe venni, hanem turisztikai csomag részeként árulják. A csomagban az úton kívül általában többcsillagos szálloda van all inclusive ellátással, elérhető áron. Az egy hetes utazás a Simbotour utazási iroda képviselője szerint egy családnak - két felnőtt és egy gyerek - már 1300 eurótól elérhető, ötcsillagos szállodában való elszállásolással. Első hallásra soknak tűnhet az összeg, de figyelembe véve a szolgáltatások minőségét és azt, hogy ez a teljes vakáció ára - talán némi zsebpénz azért nem árt -, az összeg egyértelműen elfogadható.

A Solarex utazási iroda munkatársai a Szatmár.ro-nak elmondták: Antalya jó ideje a szatmáriak egyik kedvenc üdülőhelye, amelyik elsősorban a családok körében népszerű, hiszen a felnőttek mellet a gyerekek is rengeteg szórakozási lehetőséget találnak az igazán gyerekcentrikus antalyai szállodákban. Ezenfelül a szolgáltatások ár-érték aránya nagyon kedvező, így érthető, hogy már sokan feliratkoztak az utazók listájára. Ezen kívül jó tudni: az azonos turisztikai csomagokat minden szatmárnémeti utazási iroda ugyanazon az áron árusítja. Az árak természetesen illeszkednek a vakációs szezonhoz: júniusban és szeptemberben üdülhetünk a legolcsóbban, július 15 és augusztus 15 között a legdrágábban.


Koccintottak a sikerre a Megyei Tanács vezetői
Koccintottak a sikerre a Megyei Tanács vezetői


Csehi a sajtótájékoztató végeztével elmondta: jó úton haladnak a tárgyalások, hogy a következő hónapokban újabb külföldi repülőjáratok induljanak Szatmárnémetiből, a Megyei Tanács most három légitársasággal is egyeztet ez ügyben. A szatmári repülőtér lehetőségeit mindenesetre nagyon ki kellene használni, hiszen a kolozsvári, nagybányai és nagyváradi repülőterekhez képest sokkal szélesebb és hosszabb a kifutópályája, nemrégiben pedig egy olyan rendszerrel szerelték fel a pályát, amely jócskán segíti a pilótákat a földet érésben. Az új rendszer ködös időben az eddigi látótávolságot több száz méterrel növeli, a fényjelzések mellett olyan koordinátákat küldve a pilótának, amivel biztonságosabbá válik a földet érés.

Csehi továbbá pályázatokból akar pénzt szerezni a repülőtér további rehabilitására, melynek során az épületet és a kifutópályát is tovább modernizálhatnák.


Adrian Stef alelnök mutatta meg, mivel készülnek a schengeni csatlakozásra
Adrian Stef alelnök mutatta meg, mivel készülnek a schengeni csatlakozásra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: