2011-04-15 07:04:14• hírek • MTI

Elüldözik Kolozsvárról a Wizz Airt?

Majdnem egyharmadával csökkenti a Wizz Air diszkont légi társaság a kolozsvári repülőtérről induló és oda érkező járatainak kapacitását, és a  Marosvásárhely melletti légi kikötőbe helyezi át járatainak egy részét.

A módosítást John Stephenson, a Wizz Air alelnöke jelentette be egy kolozsvári sajtótájékoztatón. Mint mondta, a döntés hátterében a kolozsvári repülőtér vezetősége és a légi társaság között felmerült nézeteltérések húzódnak meg. Stephenson szerint a kolozsvári repülőtér újabb illetékek kifizetésére akarja kényszeríteni a vállalatot, és kilátásba helyezték a már létező szerződés felülvizsgálatát is. A Wizz Air alelnöke szerint az illetékek 50 százalékkal emelkedtek volna.

Így a Wizz Air a három repülőből álló kolozsvári bázisát egy géppel csökkenti, és azt áthelyezi a Marosvásárhely mellett lévő vidrátszegi légi repülőtérre. A Wizz Air jelenleg csak a Marosvásárhely és Budapest közötti járatot működteti a marosvásárhelyi repülőtérről, de május 5-től Párizsba, Dortmundba, Rómába, Londonba és Düsseldorfba is indít járatokat onnan. A düsseldorfi, a római és a dortmundi járat eddig Kolozsvárról indult, a változás nyomán ezeket áthelyezik Marosvásárhelyre.

David Ciceo, a kolozsvári repülőtér igazgatója szerint nem indokolt a Wizz Air költözési szándéka, mivel minden légi társaságot azonos bánásmódban részesül. Az igazgató szerint a Wizz Air korábban Temesváron is ugyanígy tett, az ottani repülőtér vezetőségével folytatott tárgyalások során bejelentették, hogy átköltöztetik járataikat Aradra, aztán végül mégis Temesváron maradtak.


Kolozsváron újabb összegeket akartak behajtani a légitársaságtól
Kolozsváron újabb összegeket akartak behajtani a légitársaságtól


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: