2010-02-07 15:48:32• hírek • MTI

Elugrott sörért Japánba

Az orosz határ illegális átlépése miatt egy évi felfüggesztett börtönre ítéltek egy 32 éves juzsno-szahalinszki halászt, aki "elszaladt" Japánba egy kis sörért.

A kiruccanás még tavaly áprilisban történt. Alekszej Vaskevics egy halászhajón dolgozott, amely a Kurill-szigetek közelében tengeri sünt halászott. Erősen lecsökkent azonban a hajón az alkoholos italok tartaléka, s ezért a már némileg alkoholos befolyásoltság alatt álló Vaskevics egy felfújható motoros mentőcsónakkal elugrott Japánba egy kis sörért. Egy óra alatt elért Nemuro kikötőbe, és vett is egy boltban 24 doboz sört, de visszafelé a japán határőrök karjába szaladt.

Az illetékes orosz ügyészség közleménye szerint Japánban a fiatalembert néhány napi fogságra ítélték a határ tiltott átlépése miatt, majd a japán hatóságok deportálták Oroszországba, ahol büntetőeljárás indult ellene. A nyomozás ideje alatt azonban Vaskevics elköltözött addigi címéről, majd újra hajón vállalt munkát és hosszabb útra ment. Ezért sokáig nem tudtak a nyomára jutni.

Csak késő ősszel fogták újra el, ekkor lefolytatták az eljárást és a bírósági tárgyalást. Vaskevics beismerő vallomást tett, ezért az orosz államhatár illegális átlépéséért mindössze egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, s az ítélet a napokban lépett hatályba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: