2012-05-08 08:41:39• hírek • Kocsis Zoltán

Eltüntetik a romot és bővítik a kanalizálást

Szociális tevékenységet folytatnak majd abban a lepusztult kazánházban, amely a Balcescu-Petőfi Általános Iskola mellett áll - miután felújították, természetesen. Másfajta felújítás zajlik ugyanakkor a város másik részén: a Victoriei utcában a kanalizálási hálózatot bővítik és modernizálják.

Szatmárnémeti Városi Tanácsa az áprilisi ülésén döntött arról, hogy az igen leromlott épületet az egyházi intézmény rendelkezésére bocsátja, amely szociális tevékenységet folytat majd az egykori kazánházban. Amint azt a képeken is látni lehet, az ingatlan állapota igen siralmas, az új haszonélvezők favágással kezdhetik tevékenységüket - a tetőn ugyanis több csemete eresztett gyökeret.

A „Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului" Egyesület, miután felújította az egykori fűtőházat, a rászoruló gyerekek és családok megsegítését tűzte ki célként maga elé. Legfőbb célkitűzéseik között szerepel az iskolaelhagyás és a fiatalkori bűnözés megelőzése, a higiéniára való nevelés, a társadalmi integráció elősegítése.

A város másik részén is elkezdődött a munka, ám teljesen más jellegű: az Apaserv hozzálátott a kanalizálás bővítéséhez a Victoriei utcában. A munkálatokat a vízdíjakból származó, az ivóvíz- és kanalizálási hálózat fenntartását, cseréjét és fejlesztését lehetővé tevő alapból finanszírozza a vállalat.

Összesen 980 méter kanalizálást építenek ki, a munkálatok összértéke eléri a 86.000 lejt. A bővítésnek május végéig kell elkészülnie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: