2018-11-14 11:15:14• hírek • Bede Emőke

Eltűntek a tujafák, jöhetnek a platánok

Nem is olyan régen a Szatmár.ro is beszámolt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal azon tervéről, mely szerint a Károlyi út kiöregedett tujafáit platánfákkal váltják fel.

Nos, úgy tűnik, hogy a tervek elindultak a valósággá válás útján. Aki szerdán a Károlyi út környékén járt, biztosan észrevette, hogy a tujáknak hűlt helye, a terepet előkészítették a 68 platán érkezésére. Ezen kívül pedig mindkét oldalra sövényt fognak ültetni, és gyepszőnyeg borítást kapnak a járdák melletti részek is.


"Az önkormányzat komoly figyelmet szentel arra, hogy a városunkban minél több zöldövezet legyen, akárcsak ezek karbantartására is" –állt korábban a hivatal beszámolójában, s e gondolatmenettel kéz a kézben jár az a projekt is, mely a Szamos-part rehabilitációját célozza meg. Az árterületen kialakítandó szabadidős park létrejöttével ugyanis eltűnnek a túlburjánzott, a sétát ellehetetlenítő bokrok, helyükre egy olyan zöldövezet kerül, ahol a város központjában élők is kikapcsolódhatnak a természet és a folyó közelében
 

Az EU-s forrásokból finanszírozott projektben közel  60 000 négyzetméternyi földterület szerepel, ezt szeretnék a folyópartok rendezésével szabadidő eltöltésére alkalmas hellyé átalakítani. Fontos azonban azt is kiemelni, hogy a területnek csak 10 százaléka lesz beépítve, a maradék 90 százalék kötelező módon zöldövezet lesz. A jobb parton egy hosszanti sétányt alakítanak ki, melynek mentén látrehoznak hat szabadidős foglalkozásra alkalmas pontot. A kicsik számára lesz játszótér, a felnőtteknek egy kisebb fitneszpark, egy szabadtéri színpad, egy móló, egy pavilon és egy kifejezetten fiataloknak szánt terület, ahol ismerkedhetnek és kellemesen tölthetik el szabadidejüket.A bal parton kisebb átalakításokra kell számítani, itt főként a már meglévő ösvényeket fogják korszerűsíteni, rendbe teszik a növényzetet, padokat és szemeteseket helyeznek ki, illetve gondoskodnak a megfelelő kivilágításról is. Mindemellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a két partot egy gyalogosok és kerékpárosok számára tervezett korszerű híd fogja összekötni. Ennek fényében már minden adott lesz ahhoz, hogy egyénileg vagy akár családosan kikapcsolódjunk kicsit a méltatlanul keveset említett folyó, a Szamos partján.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: