2019-07-19 16:11:59• hírek • Bede Emőke

Eltűnt gyermek után kutatnak a Szamosban

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség mentőcsónakos egysége pár perccel ezelőtt Szatmárnémetiben, a Sárga hídnál szállt vízre, ugyanis egy, a Szamosban eltűnt gyermekről érkezett bejelentés.

A 12-13 év körüli gyermek keresése jelenleg is zajlik, a mentőcsónakosok mellett egy intenzív terápiás SMURD-rohammentő is a helyszínen van. 


További információk hamarosan...
 


Noha az ISU csapatai igyekeznek minden lehetséges helyzetre felkészülni, a fürdőzők is sokat tehetnek azért, hogy ne kerüljenek veszélyes helyzetbe. Mint arra korábban figyelmeztettek, csak az úszásra és fürdőzésre kijelölt helyeken szabad vízbe menni, annál is inkább, mivel máshol könnyen magával ragadhatnak az erős hullámok és a sodrás. Kerülni kell a iszapos és köves medrű vizeket, de azokat is, melyekben a növényzet vagy a kóbor faágak veszélyt jelenthetnek a csobbanókra. A „vagánykodás” sosem vezet jóra: ne ugorjunk a vízbe hidakról, sziklákról vagy egyéb magaslati pontokról, hiszen ezek végzetes fej- vagy gerincsérüléshez vezethetnek. Felhevült testtel ne vessük magunkat a hideg vízbe, illetve kerülendő az ittas állapotban való fürdőzés is. Szív- és érrendszeri, légző- valamint mozgásszervi betegségben szenvedők sose fürdőzzenek egyedül! Ezen tanácsokat akkor is tartsuk szem előtt, ha tapasztalt úszók vagyunk, hiszen egy folyó vagy tó könnyen tartogathat olyan nem várt meglepetéseket, melyekkel egy medencében nem találkoztunk korábban. Végül, de nem utolsósorban ne csak magunkra, de egymásra is vigyázzunk: ne habozzunk segítséget kérni, ha környezetünkben valaki bajba került.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: