2016-11-01 14:03:14• hírek • maszol.ro

Eltűnt az 5 lejnél olcsóbb üzemanyag a hazai kutakról

A benzin és a gázolaj újabb dráguláshulláma miatt már nem lehet az 5 lejes literenkénti árnál olcsóbban tankolni a hazai kutaknál. Más országokban is drágultak az üzemanyagok, de a régióban Romániában a legnagyobb arányban - írja az economica.net-re hivatkozva a maszol.ro.

A gazdasági portál szerint az árnövekedést a kőolaj világpiaci árának emelkedése okozta. Emiatt jelenleg januárhoz képest 11 százalékkal drágábbak az üzemanyagok. Így például az országban legolcsóbbnak számító Petrom-kutaknál most 5,11 lejbe kerül a benzin és 5,08 lejbe a gázolaj litere. A drágább töltőállomásoknál benzint literenkénti 5,23 lejért, gázolajat 5,15 lejért lehet tankolni.

Az üzemanyagárakat monitorozó szolgálat, az Oil Bulletin adatai szerint október 24-én (ez a legfrissebb adatuk) átlagban 5,13 lejbe került a benzin és 5,09 lejbe a gázolaj litere Romániában. Ez 1,7 százalékos egy hét alatti drágulást jelent a benzin és 1,6 százalékost a gázolaj esetében. Az EU tagállamaiban ugyanazon a héten átlagosan csak 0,6 százalékkal növekedtek az üzemanyagárak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: