2020-02-27 09:09:41• hírek • Szatmár.ro

Eltűnnek a kutyák Gyalu településen – a helyiek a vietnámi vendégmunkásokra gyanakszanak

A ProTV híradójában számolnak be a különös esetről. A Kolozs megyei Gyalun sorra tűnnek el a kutyák, olyanok is, amelyeket láncon tart a gazdájuk.

Egy éjjeliőr beszámolója szerint a kutyáját megtámadhatták, vagy fejbe verték, vagy lefújták gázspray-vel. A nyomok legalábbis erre utalnak. A vérző állat által hagyott nyomokat követve úgy látta, az állatot többször is letehették, hiszen nehéz, nagy testű volt. A nyomok pedig ahhoz az épülethez vezettek, ahol a helyi csirkefeldolgozó vietnámi vendégmunkásai vannak elszállásolva.


A férfi értesítette a rendőröket, akik állati eredetű húst találtak a vietnámiak hűtőszekrényében, de egyelőre nem sikerült beazonosítani annak pontos eredetét. A rendőrségi szóvivő szerint nyomozás indult az állat ellopása és megölése ügyében.


A helyiek egyébként más kutyák eltűnéséről is beszéltek a tévé riporterének. Kelet-Ázsia némely részén, így Kínában, Koreában és Vietnámban a kutyahús fogyasztásának hagyománya az ókorig nyúlik vissza. Ázsiában a becslések szerint évente 13-16 millió kutyát esznek meg, írja a Wikipédia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: