2017-06-09 08:17:46• hírek • Kocsis Zoltán

Eltört a fővezeték, hatalmas közlekedési káosz a Hegyi úton

Az utóbbi években nem tapasztalt súlyosságú sürgősségi helyzethez riasztották csütörtök délután a vízszolgáltató Apaservet: beszakadt az aszfalt, mert eltörött a szennyvizet gyűjtő fővezeték.

A probléma 17 óra körül lépett fel, amikor hirtelen beszakadt az aszfalt a Burgya-kereszteződés és a Biki (Gh. Boitor)-tér közötti útszakaszon. Azonnal akcióba léptek nem csak a vízszolgáltató Apaserv munkatársai, hanem a közúti és a helyi rendőrség is, a forgalmas útszakaszon ugyanis hatalmas torlódás alakult ki pillanatok alatt. A közúti forgalmat ugyan a Szatmárzsadányi (Closca) útra terelték, ám itt is csak lépésben lehetett közlekedni órákon keresztül. Mint ahogy a Hegyi úton péntek reggel is, a rendőrség ugyanis továbbra is kénytelen volt lezárni az útszakasz egyik felét a munkálatok miatt.

„Valamikor korábban eltörhetett egy vízvezeték. A kiszabaduló víz pedig addig mosta-mosta a földet, hogy végül a nyomás miatt beszakadt a az aszfalt a szennyvízvezeték fölött” - magyarázta Maskulik Csaba városmenedzser.

A vízvezetéket el lehetett zárni, emiatt néhány óráig szünetelt a vízellátás (egy házban sajnos még péntek délelőtt is szünetel), a szennyvizet viszont nem! Ez azt jelenti, hogy a munkások a 17-es, a Soarelui, a Kárpátok lakónegyedek és az egész környék folyamatosan folyó szennyében dolgoztak.

„Az egy méter átmérőjű, 2,5 méter hosszú betoncsövet üvegszálas csővel helyettesítették. Megérdeklődtem, az eredeti vezetéket 1978-ban fektették le” - mondta Maskulik.

Péntek délelőttre visszatömték – egyelőre homokkal és sóderrel – a gödröt, a problémát azonban a vízvezeték okozza, amelynek cseréjén még várhatóan dolgozni fognak, úgyhogy aki teheti, kerülje el a Hegyi út Burgya-sarok és Biki-tér közötti szakaszát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: