2014-08-28 18:16:24• hírek • Kocsis Zoltán

Eltörölték a 40 lejnél kisebb adóhátralékokat

Emlékezhetünk rá, egy hónappal ezelőtt óriási vitát váltott ki a Szatmárnémeti Tanácsban a helyi adóhivatal azon javaslata, hogy eltörölhessék a 40 lejnél kisebb adóhátralékokat - amire mellesleg a törvény lehetőséget biztosít. Akkor az RMDSZ kezdeményezésére végül elhalasztották a döntést - most viszont elfogadták.

Az előző ülésen az RMDSZ-frakció azért kérte a határozat elhalasztását, mert az adóhivatal semmilyen kimutatást, mérleget nem tudott bemutatni, hogy mégis milyen összegekről van szó. „Betegszabadságon van az informatikusunk", hangzott el az azóta szállóigévé vált, elképesztő magyarázat.

A jelek szerint a szakemberek azóta szerencsére meggyógyult, így kiderült, hogy fizikai személyek esetében 44.103, jogi személyek esetében pedig 5.189 lej eltörléséről van szó. Ezen összeg behajtására azonban az adóhivatalnak több mint 2,3 millió lejt kellene fordítania.

A tanácsülést követően Maskulik Csaba elmagyarázta, hogy a törlés alól kivételt képeznek azok a 2013-as elmaradások, illetve azok, amelyek 2014-ben eddigi parciális befizetések következtében jöttek létre. Aki tehát idén adója egy részét fizette csak be, nem reménykedhet: a többit is be kell fizetnie, még ha nem is haladja meg a 40 lejt.

„Igaz ugyan, hogy számok tekintetében a néhány banis elmaradás a legtöbb, összeg tekintetében viszont a parciális befizetés során fennmaradt hátralékok", mondta Maskulik.

A határozat 2015-ben januárjában lép életbe és a 2014 december 31-ig felhalmozódott hátralékokra vonatkozik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: