2017-08-09 00:13:20• hírek • Agerpres.ro

Eltörölné az adót a megművelt földek után a kormány

A megművelt mezőgazdasági területekre nem kellene területadót fizetni, a két évig parlagon hagyott területekre azonban hektáronként akár 100 lejes adót róhatnának ki, mutat rá a pénzügyminisztérium honlapján közzétett rendelettervezet. 

"Felmentik a területadó alól a megművelt földterületeket. Az egymás után két éven át parlagon hagyott területekre az önkormányzat 100 lej/hektár adót vethet ki a harmadik évtől kezdődően, a helyi tanács által elfogadott határozatok alapján" - írja a tervezet.

A tervek szerint a mezőgazdasági gépek után sem kellene adót fizetniük azoknak a vállalkozói engedéllyel rendelkező magánszemélyeknek (PFA), akik mezőgazdaságból jutnak jövedelemhez, illetve a jogi személyeknek sem, amennyiben teljesítenek bizonyos feltételeket.

Az idézett forrás szerint a mezőgazdaság és a falvak fejlesztése abszolút prioritást élvez a kormányprogramban. Az újításoknak köszönhetően a mezőgazdaság a gazdasági fejlődés egyik hajtóereje kell hogy legyen, amely által számos munkahelyet teremthetnének a vidéki lakosság számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: