2007-01-08 17:27:21• hírek • István Löchli

Változik az érettségi rendszer

 Az érettségi tételek január 15-től megtekinthetőek az interneten.

Idén teljes mértékben megváltozik az érettségi vizsga rendszere -  mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő- helyettes.

Újdonságnak számít, hogy már január 15-én közzéteszik az oktatási minisztérium honlapján az írásbeli vizsgák tételeit, ugyanis az elmúlt években a diákok nem tudhatták pontosan, milyen tételekre számíthatnak. Tantárgyonként száz tétel lesz, melyek közül a vizsga napján húzzák ki a vizsgatételt.

A diákok az eredményeket is megtekinthetik majd az interneten, illetve megnézhetik vizsgadolgozataikat is. Az előző évektől eltérően, a megfellebbezett dolgozatokat megyei szinten javítják ki. A tanároknak kötelező módon alá kell írniuk egy szerződést, mely leszögezi felelősségüket, kötelezettségeiket illetve jogaikat. Amennyiben valaki jogtalanságot követ el, e dokumentum alapján felelősségre lehet majd vonni.

Lényeges változásnak számít még az egységes félévi dolgozatok bevezetése. Ezeket más tanintézmények tanárai fogják kijavítani.  A vizsga előtt tíz nappal az oktatási minisztérium közzéteszi a félévi vizsga tételeit is.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: