2007-10-29 01:03:38• hírek • Szatmar.ro

Eltitkolt statisztikák

repuloA NASA felméréséből kiderült, hogy kétszer több légi baleset történik, mint amennyit jelentenek.

A NASA közel négy év alatt 24 ezer amerikai pilótát kérdezett meg arról, hogy mennyi és milyen jellegű baleset közeli eseménynek voltak részesei repülőgépeikkel. Az eredmények a jelenlegi hivatalos statisztikai adatok duplájáról tanúskodnak, de az amerikai űrhivatal nem hajlandó nyilvánosságra hozni azokat.

Hivatalosan az Egyesült Államokban minden 4,5 milliomodik fel- és leszállásnál történik valamilyen kisebb vagy nagyobb baleset, ami az 1997-es adatokhoz képest 65 százalékos csökkenést jelent. Tíz évvel ezelőtt a Fehér Ház ugyan egy kicsit markánsabb célkitűzést fogalmazott meg: az akkori alelnök Al Gore által vezetett bizottság 80 százalékos csökkenést akart elérni tíz év alatt. A National Aviation Operations Monitoring Service elnevezésű program azonban, melyre több mint 8,5 millió dollárt költöttek, és amelynek keretében a NASA közel 25 ezer amerikai repülőgép-pilótát kérdezett meg telefonos interjúban, eddig viszonylag sikeresnek tűnt: valóban csökkent a légtérben és a repülőtereken bekövetkezett balesetek száma az Egyesült Államokban.

A Federal Aviation Administration (FAA) szóvivője egyelőre kételkedik a kiszivárogtatott adatok hitelességében: Peggy Gilligan szerint az anonimitás miatt nehezen tisztázható, ha például két pilóta ugyanarról az esetről beszél, amit azonban a statisztika két külön esetnek számol el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: