2012-01-04 20:56:22• hírek • MTI

Eltiltanák a brit rendőröket az újságírókkal való italozástól

A londoni rendőröknek kevesebbet kellene újságírókkal inniuk egy belső jelentés szerint, mivel az alkohol "megoldja a nyelvüket" - írja szerdán a The Telegraph című brit napilap hírportálja.

A jelentés szerint a londoni rendőrségen általános és elterjedt szokás az ügyek médiának való kiszellőztetése. A további kiszivárogtatások megakadályozására a rendőröknek vigyázniuk kell a velük "flörtölő" újságírókkal - olvasható a dokumentumban, amely óva int a média tagjaival való "veszélyes" italozástól.

Elizabeth Filkin korábbi parlamenti biztos jelentésében arra tett javaslatot, hogy a rendőrök jelentsék be az újságírókkal folytatott kapcsolatfelvételeiket, és a Scotland Yard által kiadott irányelv szintén arra szólítja fel a hatósági személyeket, hogy készítsenek feljegyzéseket a sajtóval folytatott minden egyes beszélgetésükről.

A jelentésben foglaltak az 1990-es évek korrupcióellenes reformjai óta legszigorúbb korlátozó intézkedések bevezetését javasolják a brit rendőrség és a média viszonyát illetően. A lépéseket az elmúlt hónapok mobiltelefon-lehallgatási botrányai tették szükségessé, amelyek során több rendőrt azzal vádoltak meg, hogy pénzt fogadott el újságíróktól bizalmas információkért cserébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: