2020-07-08 12:59:19• hírek • Bede Emőke

Eltévedt terepmotorosok kérték a hegyimentők segítségét

Egy bevetésekben nem szűkölködő hét után a hétvége sem telt eseménytelenül a Szatmár megyei hegyimentők számára, egy 12 főből álló, enduro motorokkal és quadokkal érkező csoportnak ugyanis sikerült eltévednie egy erdős hegyoldalban.

A fiatalok a Máramaros megyei Kőbányáról (Blidari) indultak el, és terveik szerint Avasfelsőfalu irányában kellett volna leereszkedniük a hegyről. A kalandozások során azonban nem követték a kijelölt útvonalat, s ennek okán az Ignis hegységnek egy olyan területére jutottak, ahol gyalogosan is alig-alig lehet haladni, terepmotorokkal és quadokkal pedig szinte lehetetlen. Útjukat azonban nem csak a viharok miatt kidőlt fatörzsek sokasága nehezítette, hanem az idő közben leszálló este is, úgyhogy a csoport tagjai jobbnak látták, ha inkább tárcsázták a 112-es segélyhívót.


A motoros csoport szerencséjére idő közben találtak egy helyzetjelző táblát, így a segítségükre érkező hegyimentősöknek pontosan meg tudták mondani, hol is tartózkodnak éppen. Alig 3 órával a segélyhívó tárcsázása után, éjjeli 1 környékén a fiatalok Lunaforrás közelében épségben és biztonságban leereszkedtek a hegyoldalról - adták hírül a hegyimentők.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: