2011-03-31 10:54:55• hírek • Szatmár.ro

Eltérő libidók egy párkapcsolatban

Egy reményeink szerint hosszútávra szóló szexuális kapcsolat kezdetén az ember bizonyos mennyiségű kompromisszumot kénytelen tenni.

Számos oka lehet, ha két ember arra a megállapításra jut, hogy szexuálisan nem illik össze. Ennek gyakori okozója az eltérő libidó, amikor a partnerek egyike sokkal több szexet kíván, mint a másik, ami az egyik partner gyakori nyugtalanságát és szorongását is takarhatja, mert csak a közösülésben talál megnyugvást. Kevésbé gyakori, de ugyancsak kellemetlenséget jelent, ha a partnerek egyikének az a meggyőződése, hogy a boldog házasságnak az alapja a sok és forró szex, míg a másiknak nem ez a véleménye. A szexuális elvárásokban mutatkozó különbségek a legtöbb párt elidegenítik egymástól.

Mikor egy pár úgy érzi, hogy a szex családi háborúskodás okozójává válik, fontos, hogy a partnerek megpróbálják ennek minden lehetséges indokát számba venni. Ha a véleményrendszerek különbözőségéből fakadó problémák támadnak fel kapcsolatunkban, elemezzük ki saját személyiségünket, és állapítsuk meg, hogy az milyen hatással van világszemléletünkre. Párunkkal tekintsünk vissza, hogy milyen kultúrák hatásának voltunk kitéve, és próbáljuk meghatározni, hogy azok miként hatottak magatartásunka. Ezek után világosabban fogjuk látni, melyik a helyes út kapcsolatunk megszilárdításához.

Forrás: Anne Hooper's Sexual Intimacy

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: