2010-01-21 10:13:01• hírek • Szatmar.ro

Eltérő játékospolitika a Liga1-ben

Eladta csapatkapitányát a Steaua, hondurasi csatárt vett a Vaslui.

Az első hat csapatot mindössze négy pont választja el egymástól a román labdarúgó Liga1 tabellájának élén, valamennyien odaérhetnek tehát a dobogó tetejére a pontvadászat végén. Az élmezőnyt alkotó csapatok azonban eltérő játékospolitikával készülnek a tavaszi hadjáratra.

A tabellát holtversenyben vezető Steaua elengedte elvágyódó csapatkapitányát, Sorin Ghioneát az orosz élvonalbeli Rosztov csapatához. A 30 esztendős középső védő 2004 óta erősítette a piros-kékeket, akikkel két bajnoki címet szerzett és 13-szor magára ölthette a válogatott mezét és pályára lépett a 2008-as Európa-bajnokságon. Ghionea három éves szerződést kötött az Azovi-tenger partján fekvő város csapatával, ahol évi 300.000 eurót tehet zsebre. Itt együtt dolgozhat korábbi edzőjével, az ukrán Oleg Protaszovval. A Steauával kapcsolatos hír továbbá, hogy az amerikai Josh Tudela megfelelt a próbajátékon és vélhetően szerződést kap.

Gőzerővel erősít ugyanakkor a jelenleg hatodik Vaslui: a bolgár Zsivko Milanov és a román Lucian Sanmartean után a moldvai együttes ezúttal a hondurasi Carlos Yair Costly Molinával erősítette meg keretét. A 27 éves támadó a lengyel Belchatowtól érkezett, de korábban fél év erejéig megfordult az angol élvonalban, a Birminghamben is. Costly eddig 36 alkalommal ölthette magára hazája válogatottjának mezét és 13-szor volt eredményes, vélhetően részt vehet a nyári világbajnokságon is.

Külföldön folytatja viszont a román labdarúgás egyik nagy ígérete, Gheorghe Grozav: a 19 éves csatár a belga Standard Liege kedvéért hagyja el a Gyulafehérvárt, az erdélyi gárda 350.000 eurót kapott érte. Bölöni László csapata 2,5 éves szerződést kötött a tehetséggel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: